نبشی اسپیرال یکی از پرکاربردترین و محبوب‌ترین نبشی‌های موجود در بازار است؛ اما علت این میزان محبوبیت نبشی اسپیرال چیست؟ برای پاسخ این پرسش بهتر است ابتدا معرفی کوتاهی از این محصول داشته باشیم. نبشی اسپیرال یکی از انواع پروفیل‌های فولادی بوده که به‌صورت بال مساوی به تولید می‌رسد و زاویه بین بال‌های آن ۹۰ درجه است. سطح مقطع این پروفیل به شکل L انگلیسی و روش تولید آن نورد گرم است.

مقاله پیشنهادی: نبشی چیست

باتوجه‌به اینکه در تولید این نبشی از شمش‌های فولادی مرغوب و با عیار بالا استفاده می‌کنند، معمولاً کیفیت آن در مقایسه با سایر نبشی‌ها بسیار بالا است. این نوع پروفیل جزو پروفیل‌های با انعطاف‌پذیری بسیار بالا شناخته می‌شود و اعمال فرایندهای سوراخ‌کاری و سایر عملیات شبیه آن به‌راحتی روی این نبشی امکان‌پذیر است.

علت این موضوع به استفاده از فولاد کم‌کربن در ساختار این نبشی مربوط می‌شود. نبشی اسپیرال در ساخت انواع سازه‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد و یکی از مقاطع فولادی بسیار پرکاربرد به شمار می‌رود. در ادامه این مطلب به کاربردهای نبشی اسپیرال و مزیت‌های استفاده از آن می‌پردازیم. با این مقاله از سایت آهن آرسس مرجع اعلام قیمت نبشی همراه ما باشید.

کاربردهای نبشی اسپیرال چیست

نبشی اسپیرال باتوجه‌به ویژگی‌های خاصی که دارد نسبت به انواع نبشی‌ها و پروفیل‌های فولادی تمایز پیدا می‌کند و کاربردهای آن بسیار متنوع و گسترده است. در این بخش به بررسی برخی از کاربردهای نبشی اسپیرال اشاره خواهیم کرد.

  1. کاربرد در صنایع مختلف

نبشی اسپیرال وزن بسیار کمی دارد و جزو پروفیل‌های سبک و باکیفیت است؛ ازاین‌رو در صنایع مختلف از جمله صنعت ساخت خودرو و برای ساخت بدنه و شاسی خودروها مورداستفاده قرار می‌گیرد. همچنین در صنایع واگن‌سازی و ریلی و صنایع مربوط به تولید تجهیزات صنعتی و ماشین‌آلات از آن استفاده می‌شود.

  1. صنعت ساختمان‌سازی

یکی از مهم‌ترین موارد استفاده از نبشی اسپیرال، کاربردهای گسترده آن در صنعت ساختمان‌سازی و ساخت‌وساز است. مقاومت بالا و وزن مناسب این پروفیل باعث شده تا برای ساخت سوله‌ها، ساختمان‌ها، اسکلت‌های فلزی، سازه‌های صنعتی و مسکونی، کارخانه‌ها، انبارها و… به گزینه‌ای کاربردی تبدیل شود. مهم‌ترین کاربرد این نوع نبشی در صنعت ساختمان‌سازی تقویت پایه‌های بتنی و ستون‌ها در برابر نیروهای برشی و فشاری است. این نبشی‌ها دور ستون‌ها و پایه‌های بتنی پیچیده شده و مانع از ترک‌خوردن و شکستن بتن می‌شوند.

  1. ساخت خرپا

از دیگر کاربردهای نبشی اسپیرال چیست؟ در پاسخ به این سؤال می‌توانیم به استفاده از این نبشی برای ساخت انواع خرپاهای فولادی اشاره کنیم. در واقع وزن کم و مقاومت بسیار بالای این نبشی باعث شده تا برای تولید خرپا یک آیتم مناسب و بسیار پرکاربرد باشد.

  1. تولید حفاظ و نرده

نبشی‌های اسپیرال جزو نبشی‌های با ظاهری زیبا و ظرافتمندانه هستند و درعین‌حال مقاومت بسیار بالایی دارند. همچنین به دلیل انعطاف‌پذیری و امکان سوراخ‌کاری روی آن‌ها، کارکردن با این نوع نبشی‌ها بسیار ساده است؛ ازاین‌رو برای تولید حفاظ و نرده برای محوطه‌های مختلف از جمله تراس، راه‌پله، بالکن‌ها و… مورداستفاده قرار می‌گیرند.

  1. دکوراسیون‌ها

نبشی‌های اسپیرال باتوجه‌به ظاهر بسیار جذاب و براقی که دارند برای تولید قفسه، کتابخانه، پارتیشن، میز کار و سایر عناصر دکوراتیو در فضاهای داخلی استفاده می‌شوند.

  1. ساخت سازه‌های موقت

نبشی‌های اسپیرال وزن کمی دارند و کاملاً سبک هستند؛ بنابراین جمع‌آوری و جابه‌جایی آنها بسیار ساده است. از طرفی مقاومت بسیار بالایی در برابر عوامل مخرب از خود نشان می‌دهند. این ویژگی‌ها باعث شده‌اند تا برای ساخت غرفه‌های نمایشگاهی، ساخت داربست، جایگاه‌های موقت و… گزینه‌ای بسیار مناسب و کاربردی باشند.

مزیت‌های استفاده از نبشی اسپیرال

استفاده از نبشی‌های اسپیرال باتوجه‌به ویژگی‌های منحصربه‌فرد این پروفیل‌ها، مزیت‌های بسیار زیادی را به همراه دارد. مزایای نبشی اسپیرال چیست؟ در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم داشت.

  1. قابلیت انعطاف‌پذیری

استفاده از فولاد کم‌کربن در ساخت این نبشی باعث شده تا خاصیت انعطاف‌پذیری و خم شوندگی پیدا کند؛ بنابراین برای ساخت سازه‌هایی با طرح‌های منحنی و خاص، گزینه‌ای کاربردی است.

  1. وزن کم و سبک

نبشی‌های اسپیرال وزن بسیار کمی دارند و کاملاً سبک هستند؛ اما درعین‌حال مقاومت و دوام آنها بسیار زیاد است؛ بنابراین می‌توانند در برابر نیروهای خارجی که به آنها وارد می‌شوند به‌خوبی از خود حفاظت کنند.

  1. کاربری بسیار آسان

از دیگر مزایای نبشی اسپیرال چیست؟ دررابطه‌با این سؤال می‌توان گفت ازآنجاکه این دسته از پروفیل‌ها بسیار انعطاف‌پذیر هستند به‌راحتی می‌توان روی آنها عملیاتی مانند جوشکاری و سوراخ‌کاری را به اجرا درآورد و کارکردن روی آنها به مهارت‌ها یا تجهیزات خاصی نیاز ندارد.

  1. مقاوم در برابر عوامل خورنده

متریال‌هایی که برای تولید نبشی‌های اسپیرال استفاده شده از نوع مقاوم هستند و می‌توانند در برابر عوامل مخرب محیطی و عوامل خورنده از خود مقاومت نشان دهند؛ بنابراین برای استفاده در شرایط محیطی سخت نیز کاملاً کاربردی هستند.

  1. قیمت مقرون‌به‌صرفه

نبشی‌های اسپیرال در کنار مزیت‌های بسیار زیادی که دارند از قیمت بسیار مناسب و اقتصادی نیز برخوردارند. این نوع نبشی در کنار ظاهر خاص و کارایی‌های متعدد، قیمتی بسیار اقتصادی دارد و برای پروژه‌های صنعتی و ساختمانی بسیار به‌صرفه است.

معایب به‌کاربردن نبشی اسپیرال چیست

در کنار نقاط قوت و مزیت‌های بسیار زیادی که برای نبشی‌های اسپیرال بیان کردیم این نوع نبشی‌ها معایبی نیز دارند که عبارت‌اند از: 

  • نسبت به نبشی‌های معمولی هزینه تولید و نصب آنها بالاتر است.
  • به دقت و مهارت بیشتری برای نصب نیاز دارند.
  • تولید آنها در قطرها و ابعاد محدودتری صورت می‌گیرد.
  • نسبت به نبشی‌های معمولی وزن آنها بیشتر است.
  • درصورتی‌که از پوشش‌های محافظ برای آنها استفاده نکنید در محیط‌های خورنده و مرطوب زنگ می‌زنند.

جدول مشخصات نبشی اسپیرال

جدول مشخصات نبشی اسپیرال
نبشی (L)aتلورانسضخامت (mm)تلورانسوزن (kg/m)سطح مقطع (mm)r1(mm)r2(mm)
L20*30۲۰±۱۳±۰.۵۰.۸۸۱۱۲۳.۵۱.۲۵
L25*3۲۵۳۱.۱۱۱۴۲۳.۵۱.۷۵
*4۴۱.۴۵۱۸۵
L30*3۳۰۳۱.۳۶۱۷۴۵۲.۵
*4۴۱.۷۸۲۲۷
*5۵۲.۱۸۲۷۸
L35*3۳۵۳۱.۶۲۰۴۵۲.۵
*4۴۲.۰۹۲۶۷
*5۵۲.۵۷۳۲۸
L40*3۴۰۳۱.۸۴۲۳۵۶۳
*4۴۲.۴۲۳۰۸
*5۵۲.۹۷۳۷۹
L45*3۴۵۳۲.۰۹۲۶۶۷۳.۵
*4۴۲.۷۴۳۴۶
*5۵۳.۳۸۴۳۰
L50*3۵۰۳۲.۳۳۲۹۶۷۳.۵
*4۴۳.۰۶۳۸۹
*5۵۳.۷۷۴۸۰
*6۶۴.۴۷۵۶۹
*7۷۵.۱۵۶۵۶
L55*4۵۵±۱.۵۴±۰.۸۳.۵۲۴۴۸۸۴
*5۵۴.۱۸۵۳۲
*6۶۴.۹۶۶۳۱
L60*4۶۰۴۳.۷۴۷۲۸۴
*5۵۴.۵۷۵۸۲
*6۶۵.۴۲۶۹۱

جدول وزن نبشی اسپیرال 

جدول وزنی نبشی اسپیرال
ابعاد نبشیوزن شاخه ۶ متری (کیلوگرم)
۲۰*۲۰*۲کمتر از ۴.۵
۲۰*۲۰*۳۵.۶
۲۵*۲۵*۲۵.۵
۲۵*۲۵*۳۷.۱
۳۰*۳۰*۲۶.۶
۳۰*۳۰*۲.۵۷.۵
۳۰*۳۰*۳۸.۶
۴۰*۴۰*۲۱۰
۴۰*۴۰*۳۱۲
۴۵*۴۵*۳۱۵.۴
۴۵*۴۵*۴۱۳.۳
۴۵*۴۵*۵۱۷.۴
۵۰*۵۰*۳۱۸
۵۰*۵۰*۴۱۸.۴
۵۰*۵۰*۵۱۹.۸
۶۰*۶۰*۴۲۴.۵
۶۰*۶۰*۵۲۸.۵
۶۰*۶۰*۶۳۳.۸

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی نبشی‌های اسپیرال پرداختیم و ویژگی‌ها و کاربردهای این محصول را مورد بررسی قرار دادیم. نبشی اسپیرال چیست؟ نبشی اسپیرال یکی از پروفیل‌های صنعتی پرطرف‌دار است که به دلیل کیفیت بالا، کاربری آسان، مقاومت مطلوب و ظاهر زیبا در صنایع مختلفی مورداستفاده قرار می‌گیرد و کاربردهای گسترده‌ای دارد.

کاربرد در صنعت ساختمان‌سازی، تولید خرپا، ساخت حفاظ و نرده، صنایع تولید خودرو و حتی دکوراسیون داخلی، تنها برخی از کاربردهای گسترده این نوع نبشی محسوب می‌شوند. این محصول در کنار مزایای بسیار زیاد، معایبی هم دارد. به طور مثال نسبت به نبشی‌های معمولی وزن آن بیشتر است. همچنین برای نصب‌کردن آن به دقت و مهارت بیشتری نیاز است.