ناودانیها به دو روش فابریک و پرسی تولید میشوند که هرکدام ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. در روش پرسی، ورقهای فلزی به کمک دستگاه پرسبرک یا رول فرمینگ و با استفاده از فشار و نیرو، به شکل ناودانی درمیآیند. این فرایند بهدلیل دقت بالا، هزینه مناسب و امکان تولید در حجمهای مختلف، یکی از روشهای رایج برای ساخت ناودانیها است. در ادامه قصد داریم که شما را با روش ساخت ناودانی با ورق، مزایا و کاربردهای آن آشنا کنیم. تا انتها همراه ما باشید.

روش ساخت ناودانی با ورق؛ یا همان روش پرسی
برای ساخت ناودانی پرسی، دو روش اصلی خمکاری با پرس و فرمدهی به روش غلطکی وجود دارد که استفاده از هرکدام، هزینههای اولیه و در نهایت، قیمت ناودانی را تحت تاثیر قرار میدهند. در ادامه روش خمکاری با پرس (Press Brake) را برای شما شرح میدهیم:
- آمادهسازی: ورق فلزی به اندازه مورد نیاز بریده و هرگونه لبه تیز یا زائدهها حذف میشود.
- قراردادن قطعه کار: ورق روی بستر دستگاه، بین پانچ و قالب قرار میگیرد و با استفاده از بک گیج (back gauge)، بهطور دقیق تنظیم میشود.
- فرایند خمکاری: پرسبرک فعال میشود و پانچ بهسمت ورق فلزی پایین میآید و آن را به قالب فشار میدهد و باعث تغییر و ایجاد شکل موردنظر میشود.
- آزادسازی: هنگامی که خم موردنظر بهدست آمد، پانچ به عقب باز میگردد و قطعه از دستگاه خارج میشود.
یکی از قطعات اصلی در فرایند تولید ناودانی، پانچ است که بهعنوان یک قطعه متحرک، نیروی خمکاری را به فلز وارد میکند و از طرفی قالب (معمولاً به شکل V است) در زیر قطعه کار قرار میگیرد که از آن در حین خمکاری، حمایت و شکل موردنیاز را ایجاد کند. مقایسه ویژگیها و قیمت بهروز ناودانیها در سایتهای معتبری مانند آهن آرسس، به شما این امکان را میدهد که اطلاعات دقیقی از این مقاطع بهدست آورید.

مزیتهای ساخت ناودانی با ورق
روش پرسی در تولید ناودانی، باعث افزایش بهرهوری و کاهش زمان میشود. در ادامه به برخی دیگر از مزایای ساخت ناودانی با ورق، اشاره میکنیم:
- سازگاری با طیف وسیعی از مواد و مناسب برای تولیدات کوچک، بزرگ و نمونهسازی؛
- کاهش ضایعات مواد بهدلیل خمکاری دقیق؛
- دقت بالا و قابلیت تکرار، که برای صنایعی مانند هوافضا و الکترونیک ضروری است؛
- ایمنی و سهولت استفاده نسبت به سایر تجهیزات فرمدهی فلز؛
- سفارشیسازی و توانایی ایجاد مجموعهای گسترده از قطعات فرمدهی شده.
این مزایا، دستگاههای پرس را به ابزارهای ضروری در ساخت فلزات تبدیل میکند و تعادلی از دقت، انعطافپذیری و مقرونبهصرفه بودن برای بسیاری از کاربردها، فراهم میآورد.

کاربردهای ناودانی پرسی
ناودانیهای پرسی بهدلیل ویژگیهای ساختاری و انعطافپذیری خود، در صنایع مختلف کاربردهای فراوانی دارند. کاربردهای اصلی این مقاطع عبارتاند از:
- ساختمان و معماری: این ناودانیها در تولید قاب پنجرهها و درها و پوششهای خارجی، لبههای حفاظتی، نردهها و حمایت ساختاری برای دیوارها، سقفها و کفها استفاده میشوند.
- صنعت حملونقل: ناودانی پرسی در تولید قطعات خودرویی مانند شاسی و دربها کاربرد دارند. همچنین در سازههای دریایی، قطعات واگنهای قطار و فریمهای هواپیما نیز از این ناودانیها استفاده میشود.
- صنعت مبلمان و لوازم: این ناودانیها در ساخت سیستمهای قفسهبندی و فریمهای کمد به کار میروند.
- صنعت الکترونیک: این ناودانیها برای سیستمهای کابلکشی و پوششهای تجهیزات استفاده میشوند.
ساخت ناودانی با ورق، بهعنوان یکی از روشهای متداول در تولید قطعات فلزی، بهدلیل کاربردهای متنوع و تطبیقپذیری بالا در طراحیها، برای بسیاری از صنایع، مقرونبهصرفه و اقتصادی است.
در رابطه با تولید ناودانی با ورق نتیجه گرفتیم که؛
ساخت ناودانی با ورق، فرایند تولیدی را بهویژه در حجمهای مختلف و با دقت بالا، سادهتر و مقرون بهصرفهتر میکند. برای اطلاع از قیمتها و بررسی ویژگیهای دقیق ناودانیها و سایر محصولات فولادی، میتوانید به فروشگاه آنلاین آهن آرسس مراجعه کنید. این فروشگاه مجموعهای گسترده از محصولات فولادی با مشخصات فنی کامل و قیمتهای بهروز را در اختیار شما قرار میدهد.