نبشی کشی را میتوان یکی از مهمترین اقدامات در ساخت سازههای بتنی و فلزی معرفی کرد که بهمنظور افزایش پایداری ساختمانها و تقویت استحکام آنها به اجرا در میآید. قیمت نبشی کشی ساختمان تحتتأثیر فاکتورهای متعددی تعیین میشود و عوامل مختلفی در کاهش یا افزایش قیمت آن دخالت دارند.
به طور مثال هزینههای تولید، قیمت مواد اولیه مورداستفاده در فرایند نبشی کشی، موقعیت جغرافیایی ملک و دستمزد نیروهای انسانی، از جمله عواملی هستند که در تعیین قیمت نبشی کشی اثر میگذارند. علاوهبرآن نوسانات اقتصادی، شرایط بازار و تغییرات در عرضه و تقاضا نیز فاکتورهای دیگری هستند که در تعیین دستمزد نبشی کشی ساختمان مؤثر واقع میشوند. در این مقاله قصد داریم متغیرهای مؤثر بر قیمت نبشی کشی را به طور دقیق بررسی کنیم و بیشتر درمورد این موضوع صحبت کنیم.
روشهای محاسبه دستمزد نبشی کشی ساختمان
دستمزد نبشی کشی ساختمانها معمولاً به دو روش کیلویی و شاخهای محاسبه میشود که در ادامه این دو روش را بررسی خواهیم کرد:
- روش شاخهای
در این روش محاسبه دستمزد نبشی کشی، بسته به تعداد شاخههایی که در یک پروژه مورداستفاده قرار گرفته، هزینه نبشی کاهش یا افزایش پیدا میکند. برای محاسبه قیمت نبشی به این شیوه، ابتدا تعداد شاخههای نبشی را محاسبه میکنند. بهازای هر شاخه مورداستفاده، یک مبلغ ثابت را بهعنوان دستمزد در نظر میگیرند. سپس مبلغ موردنظر را ضرب در تعداد شاخههای نبشی میکنند تا مبلغ دستمزد نبشی کشی حاصل شود.
به طور مثال بهازای هر شاخه نبشی مبلغ ۲۵۰ هزار تومان در نظر میگیرند. این عدد در تعداد نبشیهای بهکاررفته در سازه مثلا ۲۰ شاخه ضرب شده و مبلغ دستمزد ۵ میلیون تومان میشود.
- روش کیلویی
در این شیوه برای تعیین قیمت نبشی کشی سازه، دستمزدها را بر اساس وزن نبشیها حساب میکنند. به این صورت که بهازای هر کیلوگرم نبشی نصب شده، یک مبلغ مشخص بهعنوان دستمزد پرداخت میشود. برای محاسبه دستمزد نبشی کشی در روش کیلویی، ابتدا وزن کل نبشیهای مورداستفاده در سازه را محاسبه میکنند. بهازای هر کیلوگرم، نرخ دستمزد مشخصی را در نظر میگیرند که این نرخ از قبل تعیین میشود. سپس وزن کل نبشیها را در نرخ دستمزد ضرب میکنند.
به طور مثال اگر در یک پروژه ۷۰۰ کیلوگرم نبشی استفاده شده باشد و نرخ تعیین شده برای هر کیلوگرم ۶۰۰۰ تومان باشد با ضرب وزن نبشیها در مبلغ دستمزد، هزینه نصب نبشی کشی به میزان ۴۲۰۰۰۰۰ تومان محاسبه میشود.
متغیرهای مؤثر بر قیمت نبشی کشی ساختمان کداماند؟
قیمت نبشی کشی نما یا نبشی کشی در سایر بخشهای یک سازه به عوامل و فاکتورهای متعددی بستگی دارد که در ادامه هر یک از آنها را بررسی خواهیم کرد.
مهارت کارگران و عوامل اجرا
مهارت کارگران و عوامل اجرایی نقش مؤثری در قیمت نبشی کشی ساختمان دارد. هر چقدر که کارگران دقت عمل بیشتری داشته باشند و کار را با سرعت بیشتری پیش ببرند، پروژه در زمان کوتاهتری به اتمام میرسد و ضایعات کار نیز کاهش پیدا میکند. همچنین جوشکاریهای بدون نقص و باکیفیت، هزینههای اصلاح و تعمیر را از بین میبرد.
کارگران کاربلد و ماهر با مدیریت صحیح پروژه و برنامهریزیهای دقیق و استفاده از تجهیزات مناسب، بدون اتلاف هزینه و اتلاف وقت، پروژه را پیش میبرند و راندمان کاری را افزایش میدهند؛ در نتیجه این موضوع با افزایش کیفیت کار در نبشی کشی، هزینه اجرا را بالا میبرد.
موقعیت جغرافیایی ساختمان
موقعیت جغرافیایی ساختمان در تعیین دستمزد نبشی کشی ساختمان تأثیر چشمگیری دارد. به طور مثال دسترسی راحت به محل پروژه، میزان هزینه مربوط به جابهجایی و حمل تجهیزات و مصالح را کاهش میدهد؛ اما نبشی کشی در ساختمانهایی در مناطق دورافتاده، باعث افزایش هزینههای حملونقل تجهیزات و مصالح میشود که این موضوع قیمت نهایی نبشی کشی را افزایش میدهد.
همچنین نبشی کشی در مناطقی با آبوهوای مناسب، نسبت به مناطقی که دارای شرایط جوی نامساعد هستند کاملاً متفاوت خواهد بود؛ چرا که در صورت بارش برف و باران و آسیب رسیدن به تجهیزات و مصالح، باید هزینههایی جهت جبران خسارتها پرداخت شود.
روش اجرای نبشی کشی (با پیچ و مهره یا جوشکاری)
قیمت نبشی کشی پنجره یا سایر بخشهای یک سازه باتوجهبه روش انجام نبشی کشی کاملاً متفاوت است. برای نبش کشی ساختمان از روش پیچومهره یا جوشکاری استفاده میکنند. روش جوشکاری به تخصص و مهارت بسیار بالایی نیاز دارد و برای انجام آن از تجهیزات خاصی استفاده میشود. این روش باعث ایجاد اتصالات مقاومتر و محکمتر میشود و هزینههای تعمیر را نیز بهشدت کاهش میدهد؛ ازاینرو نبشی کشی به این روش معمولاً با هزینههای بالایی همراه است.
در مقابل، قیمت نبشی کشی ساختمان به روش پیچومهره، به تخصص یا مهارت خاصی نیاز ندارد و نصب آن در کمترین زمان ممکن صورت میگیرد. همچنین نسبت به جوشکاری، استحکام کمتری دارد؛ ازاینجهت قیمت آن بسیار ارزانتر است.
متراژ نما
متراژ نما از عوامل کلیدی در تعیین قیمت نبشی کشی نما خواهد بود. هر چقدر که نمای یک سازه مساحت بیشتری داشته باشد، برای نبشی کشی آن به نبشیهای بیشتر و مصالح بیشتری نیاز دارید که این موضوع هزینه خرید نبشی و مصالح را بالا میبرد. از طرفی بالابودن متراژ نما، زمان لازم برای اجرا و نصب نبشی را طولانیتر میکند و در پی آن افزایش هزینههای نبشی کشی را شاهد خواهیم بود.
ارتفاع سازه
قیمت نبشی کشی نما تا حد زیادی به ارتفاع سازه نیز ارتباط پیدا میکند. در سازههای با ارتفاع زیاد، برای نصب نبشی باید از تجهیزات خاصی مانند بالابرها یا داربستها استفاده کرد که این موضوع هزینهها را افزایش میدهد. همچنین نصب نبشی در ارتفاع بالا به نیروی کار متخصص نیاز دارد و افراد دارای تخصص و تجربه، مبلغ بیشتری را بهعنوان دستمزد نبشی کشی دریافت میکنند.
علاوه بر اینها، زمان اجرای پروژه در نبشی کشی ساختمانهای بلند نسبت به سازههای با ارتفاع کمتر طولانیتر میشود. این مورد نیز میتواند بر افزایش هزینهها اثرگذار باشد.
تعداد زاویه و کنج و عمق
در تعیین قیمت نبشی کشی ساختمان تعداد زاویهها، کنجها و عمقها نیز بسیار مؤثر هستند. هر چقدر که زوایا و کنجهای اضافی بیشتر باشند باید قطعات نبشی بیشتری برش و نصب شوند که این موضوع هزینه مصالح و نیروی کار را افزایش میدهد. وجود عمقها و کنجها و شیوه اتصال آنها باعث پیچیدگی کار میشود و ازآنجاکه نیاز به محاسبات دقیق دارد قیمت نبشی کشی را افزایش میدهد.
میزان پیچیدگی نما
میزان پیچیدگی نما عامل دیگری است که در قیمت نبشی کشی ساختمان نقش مهمی را ایفا میکند. هر چقدر که یک نما طراحی پیچیدهتری داشته باشد نبشیهای آن نیز باید در ابعاد و اندازههای مختلف برش و نصب شوند که این موضوع باعث افزایش هزینه نیروی انسانی و مصالح میشود. همچنین در برخی از سازههای پیچیده، به نبشیهای باضخامت و ابعاد و اشکال خاصی نیاز است که این موضوع نیز هزینهها را بالا میبرد.
علاوه بر اینها، نبشی کشی برای نماهایی که ساختاری پیچیده دارند به مهارتهای خاصی نیاز دارد و اجرای آنها باید توسط افراد ماهر صورت بگیرد که این مورد نیز قیمت نبشی کشی را به شکل ویژهای بالا میبرد.
قیمت مصالح نبشی کشی (رابیتس و میلگرد)
رابیتس و میلگرد از مصالح بسیار مهمی هستند که برای نبشی کشی ساختمان مورداستفاده قرار میگیرند. استفاده از رابیتس و نبشی، به تقویت سازهها کمک میکند و استحکام آنها را افزایش میدهد. باتوجه به این موضوع، هر چقدر که تعداد و میزان کیفیت این مصالح بالا باشد، هزینه و قیمت نبشی کشی پروژه نیز افزایش پیدا میکند.
محاسبه هزینه جوشکاری نبشی کشی ساختمان
هزینه جوشکاری نبشی کشی ساختمان به دو حالت کیلویی و شاخهای محاسبه میشود که در ادامه هر یک از این هزینهها را به طور مجزا بررسی خواهیم کرد.
- روش کیلویی
در این روش برای محاسبه هزینه جوشکاری نبشی کشی ساختمان، ابتدا وزن تمامی نبشیها را محاسبه میکنند. سپس قیمت هر کیلوگرم جوشکاری را مشخص میسازند و با ضرب این دو عداد در هم، قیمت جوشکاری حاصل میشود. به طور مثال اگر قیمت هر کیلوگرم جوشکاری ۳۰ هزار تومان باشد و وزن نبشیها ۲۰۰ کیلوگرم باشد، هزینه جوشکاری نبشی کشی ۶ میلیون میشود. این نکته را در نظر بگیرید که قیمت جوشکاری بر اساس سختی کار، نوع جوش، منطقه جغرافیایی و… متغیر است.
- روش شاخهای
در این روش ابتدا تعداد شاخههای مورداستفاده در سازه را محاسبه میکنند. سپس قیمت مشخص جوشکاری را که بر اساس ضخامت و اندازه نبشیها تعیین شده در تعداد شاخهها ضرب میکنند. عدد بهدستآمده، قیمت جوشکاری نبشی کشی ساختمان خواهد بود. اگر قیمت جوشکاری هر شاخه ۲۵۰ هزار تومان باشد و بهطورکلی ۲۰ شاخه در یک سازه بهکاررفته باشد هزینه جوشکاری ۵ میلیون تمام میشود.
سخن پایانی
در این مقاله دررابطه با قیمت نبشی کشی ساختمان صحبت کردیم. نبشی کشی یکی از مهمترین اقداماتی است که میتواند نقش مؤثری را در افزایش استحکام و دوام سازهها ایفا نماید. هزینه نبشی کشی به صورت کیلویی یا شاخهای محاسبه میشود و در تعیین این هزینه مواردی نظیر میزان تجربه و مهارت کارگران، هزینه و زمان پروژه، موقعیت جغرافیایی سازه، متراژ نما و… دخیل هستند.
اگر قصد نبشی کشی یک سازه را دارید قبل از هرگونه اقدامی با بررسی این فاکتورها برآوردی از دستمزد نبشی کشی ساختمان داشته باشید؛ بهاین ترتیب با خیالی آسوده و با تأمین بودجه لازم، جهت استفاده از این روش اقدام میکنيد. شما با انتخاب مصالح باکیفیت و بهرهمندی از تخصص و مهارت پیمانکاران و کارگران باتجربه، هزینه بالایی برای نبشی کشی میپردازید؛ اما در نهایت پروژه را باکیفیت بهتری به اتمام میرسانید.