ناودانی آلومینیومی یکی از مصالح مهم و کاربردی در صنایع ساخت‌وساز و ساختمان‌سازی است. اما ناودانی آلومینیومی چیست؟ این قطعه به شکل U طراحی شده و از فلز آلومینیوم که خاصیت استحکام‌بخشی و سبکی دارد، در تولید آن استفاده می‌شود. آلومینیوم‌ها به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی که دارند، مقاومت بسیار زیادی در برابر زنگ زدگی و خوردگی، از خود نشان می‌دهند. همین عوامل موجب شده که این نوع ناودانی‌ها به ایده‌آل‌ترین گزینه برای استفاده در محیط‌های مختلف، تبدیل شوند. برای استعلام قیمت ناودانی آلومینیومی از سایت آهن آرسس اقدام کنید.

در ادامه، به بررسی دقیق‌تر کاربردهای ناودانی آلومینیومی، اشکال مختلف و همچنین ویژگی‌های آن، خواهیم پرداخت.

کاربردهای ناودانی آلومینیومی کدام‌اند؟

ناودانی آلومینیومی به دلیل داشتن ویژگی‌های منحصربه‌فردی مثل استحکام بالا و وزن کم، در کاربردهای مختلفی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

  • ناودانی آلومینیومی در صنایع ساختمانی

ساخت درب و پنجره، استفاده در نمای ساختمان، به کار رفتن در اسکلت سازه های سبک مانند گلخانه و سقف های کاذب

  • ناودانی آلومینیومی در صنایع حمل و نقل

تولید اجزای سبک و مقاوم برای وسایل نقلیه، استفاده در ساخت بدنه و قطعات کشتی

  • ناودانی آلومینیومی در صنعت برق

در مدار های برق کشی و تجهیزات مخابراتی کاربرد دارد، ساخت شاسی های سبک برای دستگاه های برقی

  • دکوراسیون داخلی

ساخت سازه های دکوراتیو، ساخت مبلمان سبک و مدرن

 

انواع ناودانی آلومینیومی

ناودانی‌های آلومینیومی، بر اساس شکل، زاویه بال، روش تولید و غیره، دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به بررسی هریک از آن‌ها خواهیم پرداخت:

انواع ناودانی آلومینیومی بر اساس شکل

به‌طورکلی، ناودانی آلومینیومی را می‌توان به دو دسته ساده و مشبک، تقسیم کرد. هریک از این ناودانی‌ها دارای ویژگی‌ها و خواص مختص به خود، هستند.

  • مشبک: ناودانی مشبک به انواعی از ناودانی‌ها گفته می‌شود که دارای الگوهای مشبک و یا سوراخ‌دار در بدنه خود، هستند. طراحی که در این قطعات شده، اجازه می‌دهد که در عین کم‌بودن وزن، استحکام بالایی داشته باشند. از ناودانی‌های مشبک در کارهایی مثل ساخت قفسه، سیستم‌های حمل‌ونقل و…. استفاده می‌کنند.
  • ساده: ناودانی ساده، دارای لبه‌های صاف و یکنواخت بوده و به شکل U طراحی شده است. این نوع ناودانی، ساختاری ساده و استحکام بالایی داشته و در بسیاری از کارهای ساختمانی، صنعتی و سازه‌های فلزی، تیرک‌ها و پروفیل‌ها، مورداستفاده قرار می‌گیرد.

انواع ناودانی آلومینیومی بر اساس شکل و زاویه بال

شکل و زاویه بال ناودانی‌های آلومینیومی به صورت‌های مختلفی، از جمله شیب‌دار و عمودی هستند. ناودانی با بال شیب‌دار، به دلیل وزن کم و استحکام پایینی که دارد در سازه‌های سبک صنعتی، به کار برده می‌شوند. ناودانی عمودی نیز که به‌صورت عمود بر بدنه قرار گرفته، برای کاربردهایی که نیاز به استحکام دارند، استفاده خواهد شد.

انواع ناودانی آلومینیومی بر اساس روش تولید

انواع ناودانی آلومینیومی بر اساس روش تولید، به‌صورت زیر است:

  • پرسی: در این روش، ورق‌های برش خورده آلومینیوم را به کمک دستگاه‌های پرس به شکل ناودانی درمی‌آورند.
  • فابریک: در روش فابریک نیز، شمش‌های فلزی را با استفاده از روش نورد گرم و سرد، به ناودانی تبدیل می‌کنند.

ناودانی آلومینیومی پرسی

 

ویژگی‌های ناودانی آلومینیومی

ناودانی آلومینیومی دارای ویژگی‌های بسیاری هستند که به چند مورد از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • سبکی: ناودانی آلومینیومی به دلیل وزن کم آلومینیوم، بسیار سبک هستند. این ویژگی حمل و نصب آن را بسیار آسان می‌کند.
  • استحکام بالا: ناودانی‌های آلومینیومی از استحکام بالایی برخوردارند، به همین دلیل برای ساخت سازه‌ها از آن استفاده می‌شود.
  • مقاومت در برابر زنگ‌زدگی: آلومینیوم به طور طبیعی دارای خاصیت ضدزنگ زدگی است. به‌این‌ترتیب ناودانی آلومینیومی در برابر رطوبت بسیار مقاوم خواهد بود.
  • تنوع در شکل و اندازه: به دلیل خاصیت شکل‌پذیری آلومینیوم، ناودانی‌های آلومینیومی در شکل‌ها و اندازه‌های مختلفی تولید می‌شوند.

معایب ناودانی آلومینیومی

ناودانی آلومینیومی نیز، مانند سایر ناودانی‌ها از معایبی برخوردار است که شامل برخی موارد از جمله:

  • مقاومت پایین مکانیکی: آلومینیوم نسب سایر فلزات، از مقاومت کمتری نسبت به ضربه و فشار برخوردار است.
  • انقباض و انبساط حرارتی: آلومینیوم ضریب انبساط حرارتی بالایی دارد؛ یعنی در شرایط دمایی بالا و یا پایین، ممکن است دچار تغییر شکل و مشکلات ساختاری شود.
  • خوردگی در برخی از محیط‌ها: گرچه آلومینیوم در برابر زنگ‌زدگی از خود مقاومت نشان می‌دهد، اما در برخی موارد، مثل تماس با مواد قلیایی و غیره، امکان دارد که دچار خوردگی شود.

جمع بندی

در این مقاله از سری آموزش های راهنمای خرید ناودانی به معرفی ناودانی آلومینیومی پرداختیم و مزایا و معایب آن را بیان کردیم. برای خرید ناودانی آلومینیومی از سایت آهن آرسس اقدام کنید.