نبشی‌ها فلزاتی بسیار مهم و کاربردی هستند که در صنایع ساخت‌وساز جایگاه ویژه‌ای دارند. این محصولات در دو مدل و به‌صورت بال مساوی و بال نامساوی به تولید می‌رسند و اغلب برای امور زیبایی ساختمان و در طراحی کناره‌های سازه و بخش‌های حاشیه ساختمان‌ها به کار می‌روند. همچنین در تولید بدنه ماشین‌آلات صنعتی و تولید سازه‌های بتنی به شکل گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند.

زمانی که برای خرید نبشی به مراکز فروش مراجعه می‌کنید با طیف گسترده‌ای از قیمت‌ها مواجه می‌شوید. این موضوع به دلایل مختلفی ارتباط پیدا می‌کند. در واقع قیمت نبشی‌ها بر اساس فاکتورهای مختلف تعیین می‌شود که از مهم‌ترین آنها می‌توان به نوسانات ارز و بازار، سیاست‌های دولت و شرایط اقتصادی جهانی اشاره کرد؛ اما این تنها برخی از عوامل تعیین‌کننده قیمت این محصول محسوب می‌شوند.

اگر قصد خرید نبشی دارید جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به قیمت این محصول و عوامل مؤثر بر قیمت نبشی در ادامه این مطلب با ما همراه شوید.

مطلب پیشنهادی: نبشی چیست؟

عواملی که در قیمت نبشی تأثیرگذار هستند

عوامل موثر بر قیمت نبشی

برخی از مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر قیمت نبشی‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

۱. قیمت مواد اولیه

۲. هزینه حمل‌ونقل نبشی

۳. افزایش یا کاهش عرضه و تقاضا

۴. نوسانات قیمت دلار

۵. تورم جهانی

۶. قیمت نفت

۷. سیاست‌های داخلی کشور

۸. روش‌های تولید نبشی نورد گرم یا سرد

۹. سایز و ضخامت نبشی

۱۰. جنس نبشی

۱۱.نوسانات بورس کالا

۱۲.وزن نبشی

۱. قیمت مواد اولیه

یکی از مهم‌ترین عواملی که در تعیین قیمت نبشی‌ها تأثیر می‌گذارد هزینه مواد اولیه است. برای تولید نبشی از مواد مختلفی نظیر سنگ‌آهن، فولاد، زغال‌سنگ و… استفاده می‌کنند و هزینه خرید این محصولات در تعیین قیمت نبشی فولادی اثرگذار است. ازآنجاکه قیمت مواد اولیه بر اساس نوسانات بازار مدام در حال تغییر است، هم‌زمان با افزایش قیمت ارز، قیمت مواد اولیه نیز افزایش پیدا می‌کند و این موضوع به بالارفتن قیمت نبشی منتهی می‌شود.

۲.هزینه حمل‌ونقل نبشی

از دیگر عوامل مؤثر بر قیمت نبشی می‌توانیم به هزینه‌های حمل‌ونقل اشاره کنیم. مواردی مانند مسافت حمل‌ونقل نبشی‌ها از مبدأ تا مقصد، قیمت سوخت و زیرساخت‌های جاده‌ای از جمله فاکتورهایی هستند که با تأثیرگذاری بر هزینه‌های حمل‌ونقل، بر قیمت نهایی نبشی اثر می‌گذارند.

۳.افزایش یا کاهش عرضه و تقاضا

میزان عرضه و تقاضا از دیگر عواملی است که می‌توان به‌عنوان فاکتوری مهم در تعیین قیمت هر محصولی از جمله نبشی؛ از آن یاد کرد. به‌طورکلی هر چقدر که میزان تقاضا از یک محصول از جمله نبشی افزایش پیدا کند با کاهش عرضه نبشی در بازار داخلی، قیمت محصول افزایش می‌یابد. در مقابل، زمانی که تقاضا کاهش‌یافته و مقدار نبشی در بازارهای داخلی بیشتر شود، این موضوع به کاهش قیمت نبشی‌ها منتهی می‌گردد.

۴.نوسانات قیمت دلار

نوسانات قیمت دلار از جهات مختلف روی قیمت نبشی تأثیرگذار است. به طور مثال زمانی که قیمت دلار افزایش پیدا می‌کند این موضوع با ایجاد تأثیرات روانی بر ذهن فعالان بازار، باعث می‌شود که قیمت محصولات خود را تغییر دهند. از طرفی با افزایش قیمت ارز و تأثیر آن بر قیمت مواد اولیه مورد استفاده برای تولید نبشی، قیمت نهایی تولید این محصول بالا می‌رود و در نهایت فروش آن با مبالغ بالایی صورت می‌گیرد.

۵.تورم جهانی

تورم جهانی یکی از مهم‌ترین عواملی است که بر قیمت نبشی‌ها تأثیر می‌گذارد؛ به همین علت در بازار فولاد، قیمت نبشی همواره در حال کاهش یا افزایش است. ازآنجاکه ایران از صادرکنندگان بزرگ انواع نبشی است، این موضوع باعث شده تا تورم جهانی بر قیمت نبشی‌های وارداتی یا صادراتی تأثیر زیادی داشته باشد.

۶.قیمت نفت

کاهش یا افزایش قیمت نفت نیز از دیگر مسائل تأثیرگذار و مهم بر قیمت نبشی‌ها است. البته قیمت نفت تنها باعث نوسان در قیمت نبشی‌ها نمی‌شود؛ بلکه محصولات مختلف تحت‌تأثیر قیمت نفت دچار کاهش یا افزایش قیمت می‌شوند.

قیمت نفت در کشور ما اهمیت بسیار زیادی دارد و با کاهش آن، رشد اقتصادی کشور با نوسان مواجه خواهد شد. همچنین با افزایش نرخ نفت، رشد اقتصادی اتفاق می‌افتد؛ به همین دلیل زمانی که کشور به لحاظ اقتصادی در حال رکود به سر می‌برد با کاهش میزان تقاضا برای خرید نبشی، قیمت این محصول ارزان‌تر تمام می‌شود.

۷.سیاست‌های داخلی کشور

هر کشوری برای اقتصاد خود یک سری قوانین و سیاست‌ها وضع می‌کند که ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست. سیاست‌هایی که توسط دولت تعیین می‌شود به شکل غیرمستقیم روی قیمت محصولات مختلف به‌ویژه نبشی تأثیر می‌گذارد.

بااین‌وجود از عوامل مؤثر بر قیمت نبشی‌ها می‌توانیم به سیاست‌های داخلی اشاره کنیم. اگر سیاست‌های تعیین شده توسط دولت، باعث کاهش ارزش پول کشور شود قیمت نهایی محصولات مختلف از جمله نبشی، دچار تغییر و کاهش می‌شود.

۸.روش‌های تولید نبشی نورد گرم یا سرد

انواع نبشی به‌صورت نورد گرم و نورد سرد به تولید می‌رسند. در تولید نبشی با هر یک از این روش‌ها، میزان انرژی مصرف شده، تعداد تجهیزات مورد نیاز، سرعت تولید، میزان کیفیت محصول و… فرق می‌کند. این موضوع زمینه تغییر قیمت انواع نبشی را فراهم می‌سازد.

۹.سایز و ضخامت نبشی

انواع نبشی به لحاظ سایز و ضخامت با هم متفاوت هستند؛ هر چقدر ضخامت نبشی‌ها بیشتر و سایز آنها بزرگ‌تر باشد، وزن آنها افزایش پیدا می‌کند. ازآنجاکه وزن نبشی یکی از عوامل مؤثر بر قیمت آن است، هر چقدر ضخامت نبشی و سایز آن بیشتر باشد به دلیل افزایش وزن محصول، قیمت آن نیز گران‌تر تمام می‌شود.

۱۰.جنس نبشی

از دیگر عوامل مؤثر بر قیمت نبشی‌ها می‌توانیم به جنس آنها اشاره کنیم. نبشی‌ها در انواع استنلس‌استیل، پلاستیکی، فولاد، آلومینیوم و حتی پی‌وی‌سی به تولید می‌رسند و هر یک برای استفاده در محیط‌های مختلف مناسب هستند. در این میان، نبشی‌های فولادی به دلیل دوام و استحکام بالایی که دارند از قیمت بیشتری در مقایسه با نمونه‌های دیگر برخوردارند.

۱۱.نوسانات بورس کالا

محصولات فولادی از جمله نبشی‌ها در بورس کالا خریدوفروش می‌شوند. بااین‌وجود یکی از عواملی که در تعیین قیمت نبشی‌ها تأثیر می‌گذارد قیمت معامله آنها در بازار بورس کالا است.

۱۲.وزن نبشی

از دیگر عوامل اثرگذار بر قیمت انواع نبشی می‌توانیم به وزن آن اشاره کنیم. در واقع وزن محصولات آهنی روی هزینه حمل‌ونقل آنها تأثیر می‌گذارد و هر چقدر وزن نبشی بیشتر باشد هزینه حمل‌ونقل آن افزایش می‌یابد. اگر نبشی‌هایی که انتخاب می‌کنید از ضخامت بیشتر، طول بلندتر و اندازه باله‌های بزرگ‌تری برخوردار باشند وزن آنها افزایش‌یافته و هزینه خرید آنها گران تمام می‌شود.